Petele maronii de pe față – de la cauză la tratament
De la un ten perfect la unul imperfect poate fideseori un singur pas. Potrivit specialiștilor, pielea feței este cea mai pretențioasă zonă. Astăzi, discutăm despre petele pigmentare. Cauza principală a apariției acestora este nivelul ridicat de melanină, un pigment natural care colorează părul, ochii și pielea. Dacă vrei să afli de ce apare excesul de melanină, dar și cum poți să previi și chiar să tratezi semnele inestetice, citește articolul până la sfârșit.
CUPRINS
1. De ce apar petele maronii pe piele?
2. Tratamente pentru petele maronii de pe piele
1. De ce apar petele maronii pe piele?
Așa cum ai aflat încă din introducere, melanina este cea „vinovată” pentru apariția petelor. Aceasta este o substanță rezultată din niște celule specializate din structura pielii, iar producția acestora poate fi influențată de o serie de factori.
Factori externi
Factori interni
E important de știut că petele maronii nu reprezintă neapărat o problemă de sănătate, însă, pe cele mai multe dintre femei le fac să se simtă mai puțin încrezătoare în propria înfățișare. Din acest motiv, specialiștii recomandă prevenția. Dacă e prea târziu și te confrunți deja cu aceste imperfecțiuni, află că există numeroase metode de tratament.
2. Tratamente pentru petele maronii de pe piele
Înlăturarea petelor pigmentare se realizează în funcție de mărimea și de intensitatea acestora. Potrivit specialiștilor, există trei metode: tratamente profesionale, produse cosmetice și remedii naturale.
Tratamentele profesionale – sunt recomandate cu precădere în cazul persoanelor care se află într-un stadiu avansat:
Produsele cosmetice – sunt recomandate în cazul persoanelor care se confruntă cu pete pigmentare deschise la culoare. Se poate încerca utilizarea unui ser sau a unei creme special concepute pentru acestea, cu efect de albire.
Remediile naturale – nu dau întotdeauna rezultate, însă, pot fi încercate cu încredere mai ales în cazul petelor solare:
Dacă te confrunți de puțin timp cu petele pigmentare și acum te-ai hotărât să le combați, te poți ajuta de un corector sau de un fond de ten cu acoperire mare pentru a fi singura care știe că acestea există pe pielea feței tale.
Sursă foto: Shutterstock.com
Leave a Reply