Termeni si conditii

Home / Termeni si conditii

Conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri/produse de catre SC AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L, prin intermediul magazinului virtual al site-ului www.famisoo.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti. Astfel, urmatorii termeni vor insemna :

Cumparator – persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate ce emite o Comanda.

Vanzator – SC AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L

Bunuri – orice produs inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.

Conform definitiei cuprinse in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2014.

Politica

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice.
Restituirea achizitilor online neefectuate, se realizeaza in maxim 14 zile conform legii.

UTILIZATOR – persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre S.C. AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L. si acesta.

Acest document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai site-ului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre S.C. AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L. si client.

Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.famisoo.ro.

Prin folosirea site-ului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia.

De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse site-ului, continutului, serviciului, sau oricarui tert cu care SC  AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L.  are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Drept de autor

Continutul informativ/imagistic prezentat pe site este PROPRIETATEA INTELECTUALA a SC AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L.

Intregul continut al site-ului www.famisoo.ro, incluzand in aceasta notiune texte, imagini, elemente de grafica web, si orice alte date, este proprietatea SC AESTHETIC BEAUTY LAB SRL si a Partenerilor si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala.
Folosirea fara acordul scris a SC AESTHETIC BEAUTY LAB SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

SC AESTHETIC BEAUTY LAB SRL asigura utilizatorului site-ului acces limitat pe acest site in scopul cumpararii produselor si informarii de specialitate, dar nu ii confera dreptul de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a folosi in scopuri comerciale acest site fara acordul expres si in scris al SC AESTHETIC BEAUTY LAB SRL.

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre comparator si Famisoo.ro sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, coroborata cu Ordonanta Guvernului nr. 130/2000, privind regimul juridic al contractelor la distanta.

Administratorul Famisoo (www.famisoo.ro) pastreaza informatiile pe site  in cazul unei erori acesta va remedia problema in cel mai scurt timp.

Politica de vanzare on-line

Serviciul de vanzarii online se adreseaza tuturor consumatorilor ce doresc sa isi achizitioneze noi produse

Pentru a finaliza comanda acesta trebuie sa is idea acordul prin Termeni si Conditii de cumparare.

Produsele oferite on line pe www.famisoo.ro

Produsele sunt certificate international FDA, SGS, Dermatest .

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.famisoo.ro sunt noi, in ambalajul S.C. AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L.  la livrare sunt insotite de factura fiscala si declaratie de conformitate, conform legislatiei in vigoare.

Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv S.C. AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L. isi asuma dreptul de a instinta cumparatorul cand produsele nu sunt pe stoc.

Valabilitatea si confirmarea comenzilor

S.C. AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea prealabila a clientului.

Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.

Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.

Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si confirmarea telefonica facuta de client angajatului nostru.

Garantie

Produsele de pe www.famisoo.ro sunt stantate pe ambalaj cu data expirari sau durabilitatea lor din momentul deschiderii.

S.C. AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L este răspunzătoare faţă de client pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.

Persoanele fizice beneficiază de garanţia legală de conformitate, astfel cum aceasta este definită de lege. Legislația aplicabilă prezentei garanții: Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului, modificată prin Legea nr. 161/2010 și Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor și garanțiile asociate acestora, modificată și completată prin Ordonanţa nr. 9/2016

Vanzatorul este obligat sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare.

Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca: a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model; b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare; c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip; d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele. Prin termenul de consumator se intelege ceea ce legea defineste astfel, la momentul emiterii prezentului certificat.

Raspunderea vanzatorului privind garantia legala de conformitate, potrivit prevederilor art. 9-14 din Legea nr. 449/2003, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 1 ani, calculat de la livrarea produsului. Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 1 ani, acest termen se va reduce la durata medie de utilizare.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o.

In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acest produs, in conditiile art. 13 si 14 din Legea nr. 449/2003.

In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata. Caracterul imposibil sau disproportionat al unei masuri se stabileste conform definitiilor legale, valabile la data emiterii prezentului certificat.

Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in termen de 14 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului si a predat produsul vanzatorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

Notiunea “fara plata” se refera la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare.

Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului in termenul maxim de 15 zile prevazut de lege, fara costuri pentru consumator. Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora. Stabilirea neconformitatii si a gradului de gravitate a acesteia se face conform prevederilor standardelor nationale SR ISO 3951/1998 si ale altor acte normative referitoare la neconformitati.

Pana la proba contrara, orice lipsa de conformitate (defect) aparut in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la data livarii, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

Produsele de folosinta indelungata defecte in termenul de garantie legala de conformitate, atunci cand nu pot fi reparate sau cand durata cumulata de nefuctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie legala de conformitate depaseste 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi inlocuite de vanzator sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv. In cazul repararii produsului, in acesta vor fi montate numai piese noi.

In conformitate cu Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului si Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, declaram ca produsul livrat corespunde documentatiei de executie a producatorului si/sau declaratiei de conformitate a produsului si suntem raspunzatori pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul livrarii produselor.

Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator.

Conditii de acordare a garantiei

Produsele aflate în garanţie pot fi predate la orice magazin FAMISOO sau direct la sediile unitatilor de service.

Garantia se acorda la prezentarea produsului impreuna cu certificatul de garantie si cu factura fiscala care atesta achizitionarea bunului.

In cazul inlocuirii unui echipamant sau unei piese, piesa noua devine proprietatea beneficiarului, iar piesa defecta trece in proprietatea vanzatorului. Vanzatorul are aceleasi obligatii pentru produsul inlocuit ca si pentru produsul vandut initial.

Timpul de nefuctionare din cauza lipsei de conformitate aparute in cadrul termenului de garantie prelungeste termenul de garantie si curge, dupa caz, din momentul la care a fost adusa la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sau din momentul prezentarii produsului la vanzator, si pana la aducerea produsului in stare de utilizare normala si, respectiv, al notificarii in scris in vederea ridicarii produsului sau predarii efective a produsului catre client. In acest sens se va face mentiune in certificatul de garantie.

Garantia isi pierde valabilitatea daca:

  • Nu au fost respectate instructiunile de depozitare, instalare, exploatare si/sau conditiile mentionate in certificatul de garantie. Vanzatorul nu isi asuma nici o obligatie in cazul in care clientul pierde manualul de instructiuni.
  • Asupra echipamentelor au intervenit alte persoane, in afara societatilor autorizate de vanzator, sau au fost deterioarate sigiliile sau a etichetele de garantie.
  • Echipamentele au fost deteriorate intentionat sau prin neglijenta, au fost modificate sau utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost destinate.
  • Echipamentele s-au deteriorat din cauza instalarii in spatii cu umiditate ridicata / mediu coroziv, din cauza transportului, manipularii, depozitarii, utilizarii incorecte, sau daca se constata urme de lichid pe componentele electrice ale acestora.
  • Echipamentele au suferit socuri mecanice prin presare, lovire etc.

Limitari si excluderi ale garantiei

Daca vanzatorul nu constata existenta unui defect pentru care se angajeaza raspunderea acestuia, situatia este considerata o solicitare nejustificata de acordare a garantiei, pentru care poate cere cumparatorului plata contravalorii manoperei de diagnosticare a produsului conform tarifelor de consultanta /ora.

Produsele consumabile (cartuse de imprimanta, baterii, acumulatori etc) si accesoriile fara componenta electronica vandute separat (cabluri, huse, folii de protectie, genti etc.) nu beneficiaza de garantie. Clientul are obligatia de a verifica buna functionare a acestora in momentul achizitionarii.

Garantia nu va fi acordata in cazul in care se constata ca nu au fost respectate instructiunile de instalare, punere in functiune, utilizare, intretinere, manipulare, transport si depozitare ale produsului astfel cum sunt prezentate in documentatia insotitoare si cum au fost prezentate la predarea produsului.

Nu raspundem de eventualele incompatibilitati intre sistemele sau subansamblele livrate de noi si produsele altor firme.

Problemele de natura software nu fac obiectul garantiei, rezolvarea acestora presupunand achitarea de catre client a tarifelor de service in vigoare.

Nu se acorda garantie pentru servicii, iar suma achitata nu se returneaza.

Nu se acorda garantie pentru defectele generate de socuri mecanice sau de fluctuatii/varfuri de tensiune, lipsa impamantarii, utilizarea sau expunerea in conditii de mediu improprii (alimentare la tensiune necorespunzatoare, umezeala excesiva, lichide, praf, temperaturi necorespunzatoare etc.)

Garantia nu acopera cazul in care apar daune rezultate din transport defectuos (cu exceptia cazului in care acesta este efectuat de vanzator), accidente, traznet, inundatie, foc etc.

Garantia se pierde daca tipul sau seria de pe produs au fost modificate, sterse, inlocuite sau au fost facute ilizibile.

Eventualele defecte ale acestora trebuie semnalate la famisooromania@gmail.com in maxim 30 zile de la livrare.

Clientul are dreptul de a solicita în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.

La solicitarea garantiei va rugam sa returnati marfa impreuna cu factura fiscala si cu formularul de retur sau dupa completarea online a acestuia.

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.famisoo.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de maxim 10 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata de la sediul proprietarului site-ului, in speta de la sediul S.C. AESTHETIC BEAUTY LAB S.R.L sau unui organism de rezolvare a disputelor alternative (prin procedura medierii), agreat de ambele parti.

Fiind de acord cu acesti “Termeni si conditii”, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a prezentului site.

Continuând să navighezi pe site, ești de acord cu folosirea cookie-urilor. Mai multe informații

Cookie-urile de pe site sunt automat setate ca active pentru a îți oferi cea mai bună experiență de navigare. Continuând să navighezi pe site, fără să schimbi setările pentru cookie-uri sau apeși pe butonul "Accept", ești de acord cu folosirea cookie-urilor.

Închide