Alimentele care ne ajuta sa intarim sistemul imunitar in sezonul rece!
Pentru a menține funcția imunitară în parametrii optimi, este nevoie de alimentație sănătoasă și echilibrata, de mișcare și de menținerea unei igiene corespunzătoare, precum și de evitarea unor obiceiuri nocive precum: fumatul, consumul de alcool.
Temperaturile scăzute pot influenta funcția sistemului imunitar, deoarece in sezonul rece multe persoane se confruntă cu un deficit de vitamina D, dar nu numai. De aceea, este indicat in această perioadă a anului să consumăm alimente cât mai sănătoase, precum fructele și legumele.
Top 5 alimente recomandate pentru cresterea sistemului imunitar:
• Sfecla
Sfecla conține mangan și vitamina C, având efect antioxidant.
• Merele
Merele conțin vitaminele C, E, A, B1 și B2, dar și fibre, care ajută digestia.
• Ciupercile
Contin vitamina C, dar și B2, B3, B5 și D, conțin și ele fibre, proteine și minerale.
• Măcesele
Acestea contin vitamina C, și vitaminele E, K și A, precum și calciu, fier, potasiu, zinc și seleniu.
• Urzica
Mineralizant redutabil, aceasta planta contine inclusiv cantitati importante de zinc si seleniu.
Lucrează si obtine cea mai bună versiune a ta si schimba-ti stilul de viață!
Leave a Reply